Bunddækkeplanter | Stort udvalg i bunddække & hurtig levering

Bunddækkeplanter


Benyt Bunddække, Naturlig ukrudtsbekæmpelse!

Gødes 1-2 gange i vækstsæsonen, og vandes i tørre perioder. 
Det er vigtigt, at holde planterne rene for ukrudt de første 2-3 år. så de kan etablerer sig.
Bunddækkeplanter kan efter etablering formklippes og kant skæres, for at holde de former du ønsker

Aktive filtre

  • Almindelig Efeu - Hedera helix

    22,00 kr.

    Almindelig vedbend er en god bunddækkeplante med lav og tæt vækst. 

    Vil gerne klatre, og kan hæfte sig fast på alt.

    Små grønne, lidt fligede blade, og stedsegrøn. 

  • Alunrod Palace Purple - Heuchera micrantha Palace Purple

    22,00 kr.

    Alunrod Palace Purple er en staude, som står med rødbrune blade og som i blomstrings sæsonen (juni-august måned) springer ud med små cremehvide blomster. Planten trives i almindelig havejord og gerne i sol- halvskygge. Alunrod Palace Purple bliver op til 60 cm høj.

  • Bakkenellike Albiflorus - Dianthus deltoides Albiflorus

    24,00 kr.

    Albiflorus er en bakkenellike, som med sine små hvide  blomster vil pryde enhver kantbeplantning. Bakkenelliken står ligeledes  flot i krukker blot man husker at passe dem med vanding .

    Trives solrigt og i almindelig havejord, blomstre juni-juli. Planten bliver op til 20 cm høj

  • Bakkenellike Flashing Light - Dianthus deltoides Flashing Light

    24,00 kr.

    Flashing Light er en bakkenellike, som med sine  små røde blomster vil pryde enhver kantbeplantning. Bakkenelliken står ligeledes flot i krukker, blot man husker at passe dem med vanding .

    Trives solrigt og i almindelig havejord, blomstre juni-juli. Bliver op til 20 cm høj.

  • Broget Hasselurt - Asarum europaeum Splendens

    53,00 kr.

    Sølvbrogede, stedsegrønne, nyre- hjerteformede blade.

    Små brune klokker/blomster under bladene.

  • Canadisk Hønsebær - Cornus Canadensis

    56,00 kr.

    Canadisk Hønsebær har en krybende og rodslående vækst. Stauden blomstre i juni måned med små hvide blomster, hvorefter den står med røde bær, der består af små røde stenfrugter, bærrene er spiselige, men er rimelige smagsneutrale. Canadisk Hønsebær er en rigtig god bundække i kraft af sin tæppedannende vækst.

    Trives i sol-halvskygge.

    Canadisk Hønsebær bliver op til 15 cm høj.

  • Citrontimian - Thymus citriodorus

    34,00 kr.

    Citrontimian eller Thymus citriodorus, er en krydderurt der dufter og smager af citron og timian, men mildere. Citrontimian er især god til fisk, skaldyr og grønsager. Man kan høste af denne citrontimian hele sommeren, dog har den bedst smag før blomstring. Planten blomstrer fra juli til august med lilla blomster, som også har en mild duft. For at få en god vækst, skal planten sættes et solrigt sted, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 15 cm i højden.

  • Citrontimian Arshers Gold - Thymus citriodorus Arshers Gold

    34,00 kr.

    Thymus citriodorus 'Archers Gold' er en citrontimian med gullige blade, der har en mild citron, timian smag og duft, som ofte bruges til fisk, skaldyr og grønsager. Den kan høstes hele sommeren, men har dog den bedste smag før blomstring. Krydderurten blomstre typisk juni og juli med lilla blomster. For at få en god vækst, skal planten sættes et solrigt sted, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 10 cm i højden.

  • Citrontimian Silver Queen - Thymus citriodorus Silver Queen

    34,00 kr.

    Thymus citriodorus 'Silver Queen' er en citrontimian med hvidrandene blade, som har en mild duft og smag af citron og timian. Denne krydderurt er god til fisk, kylling, skalddyr og meget mere. For den bedste smag skal den høsten før blomstring, men kan høsten gennem hele sommeren. Planten blomstrer typisk fra juni til juli med lillarosa blomster, som også har en mild duft. For at få en god vækst, skal planten sættes et solrigt sted, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 20 cm i højden.

  • Dværgmispel Coral Beauty - Cotoneaster dammeri Coral Beauty

    22,00 kr.

    Cotoneaster dammeri 'Coral Beauty' er en bunddækkeplante, som bevarer sine blade året rundt.
    Planten har en vækstform, der breder sig tæt og kraftigt. Grenene kan vokse sig lange og tendere til at hænge over, når de modnes.
    I maj og juni blomstre busken med hvide blomster. Efter blomstringen får planten bær, der modnes til en rød farve om efteråret.
    Cotoneaster dammeri 'Coral Beauty' kan blive op til 60 cm i højden.

  • Dværgmispel Coral Beauty 15-30 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter -...

    190,00 kr.

    Dværgmispel Coral Beauty på latinsk kendt som Cotoneaster dammeri Coral Beauty, er en bunddækkeplante, som bevarer sine blade året rundt.
    Planten har en vækstform, der breder sig tæt og kraftigt. Grenene kan vokse sig lange og tendere til at vær overhængende når de modnes.
    I maj og juni blomstre busken med hvide blomster. Efter blomstringen får planten bær, der modnes til en rød farve om efteråret.
    Coral Beauty kan blive op til 60 cm i højden. Når man planter Dværgmispel Coral Beauty, anbefales det at anvende mellem 4-8 planter pr. kvadratmeter for at opnå et tæt og effektivt bunddække.

  • Dværgmispel Major - Cotoneaster dammeri Major

    22,00 kr.

    Cotoneaster dammeri 'Major' er en bunddækkende plante med flad vækst.
    Planten blomstrer i maj, hvor den får hvide blomster. Efter blomstringen udvikles der røde bær, som tiltrækker fugle til haven.
    'Major' er en robust, stedsegrøn busk, som kan nå en højde på op til 30 cm, hvilket gør den til et godt valg for både erfarne og nybegyndere i haven.

  • Dværgmispel Queen - Cotoneaster dammeri Queen of Carpet

    22,00 kr.

    Cotoneaster 'Dammeri Queen of Carpet' er en bunddækkeplante, der er stedsegrøn og robust.
    Planten vokser tæt og holder en lav profil, som gør den ideel til flade områder i haven. Bladene er mørkegrønne og har en blank overflade.
    I maj måned blomstrer den med hvide blomster. Efter blomstringen, typisk i efteråret, får busken røde bær, som tiltrækker dyreliv i haven.
    Cotoneaster 'Dammeri Queen of Carpet' vokser til en højde på 20-30 cm.

  • Dværgmispel Skogholm - Cotoneaster Skogholm

    22,00 kr.

    Cotoneaster Skogholm er en stedsegrøn plante, anvendt til bunddække. Dværgmispel Skogholm har en opret vækstform.
    I maj springer buskens hvide blomster ud, som senere på året efterfølges af røde bær.
    Bladene på Cotoneaster Skogholm er mørkegrønne og har en blank overflade.
    Højden på planten når typisk mellem 70 og 90 cm, hvilket gør den passer godt ind i både små og store haver.

  • Efeu / Vedbend Hestor - Hedera helix Hestor

    19,00 kr.

    Efeu / Vedbend Hector er en god bunddækkeplante med lav kraftig og tæt vækst. Planten er stedsegrøn med  store grønne blade og kan ved 10-12 års alderen lave en slags blomsterskud.

    Efeu laver et tæt bunddække, men er også en flittig slyngplante og kan hæfte sig fast på næsten alt. Planten er meget hårdfør og nøjsom og trives både i sol og skygge, ligesom den tåler beskæring.

  • Firling - Sagina subulata

    24,00 kr.

    Lille staude, som i juni- juli står med små dekorative hvide blomster. Planten bliver kun 5 cm høj og er med sin tæppedannende vækst særdels velegnet som bunddækkeplante. Trives bedst i sol- halvskygge og i almindelig havejord.

  • Guldjordbær - Waldsteinia ternata

    24,00 kr.

    Denne Guldjordbær en en flot tæppedannende bunddækkeplante, som i April-Juni gavmildt lyser haven op med små gule blomster. Stauden er vintergrøn og bliver op til 20 cm høj.

    Trives i både sol og skygge.

  • Gummipude / Vokspude - Azorella Trifurcata

    42,00 kr.

    Gummipuden er en lavt voksende bunddækkeplante med en krybende vækstform. Planten er stedsegrøn og står i juni som et smukt tæppe med små gulgrønne blomster.

    Gummipude kan blive op til 10 cm høj og trives i sol-halvskygge.

  • Hvidbroget Efeu Glacier - Hedera helix Glacier

    29,00 kr.

    Hvidbroget Efeu er en rigtig god bunddækkeplante med en krybende vækstform. Planten giver med sine hvidbrogede blade et fint spil til haven. Efeuen er stedsegrøn, men kan i vinterhalvåret stå med smukke vinternuancer.

    Den trives i sol-skygge og i almindelig havejord.

  • Irsk Efeu - Hedera hibernica

    19,00 kr.

    Irsk vedbend er rigtig god som bunddækkeplante, men er også særdeles velegnet som klatreplante. Den har en lav vækst og er meget villig til at forgrene sig. Irsk Efeu er stedsegrøn, med små, lidt fligede grønne blade.

    Tåler beskæring.

  • Kinesisk Perikon Hidcote - Hypericum hookerianum Hidcote - Bunddække

    24,00 kr.
    Kinesisk Perikon er en rigtig fin bunddækkeplante med en busket og let kuppeldannende vækst. Den springer i juli ud med store lysegule blomster og udmærker sig ved en forholdsvis lang blomstringsperiode, som går ind i det tidlige efterår.
    Perikonen kan blive op til 75 cm høj, den trives i almindelig havejord og i sol-halvskygge.
  • Kranstop - Stephanandra incisa Crispa

    24,00 kr.

    Stephanandra incisa 'Crispa', også kendt som kranstop, er en bunddækkeplante med fligede blade, som vokser tæt og overhængende.
    Planten blomstrer med små hvide blomster i juni. Når efteråret kommer skifter bladene til gyldne nuancer.
    Kranstop bliver mellem 70 og 100 cm høj og er velegnet til at dække større flader i haven og tilfører både tekstur og farve gennem sæsonerne.

  • Kranstop 20-40 Cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Stephanandra incisa...

    190,00 kr.

    Stephanandra incisa Crispa, også kendt som kranstop, er en bunddækkeplante med fligede blade, som vokser tæt og overhængende. Planten blomstrer med små hvide blomster i juni. Når efteråret kommer skifter bladene til gyldne nuancer. Kranstop bliver mellem 70 og 100 cm høj og er velegnet til at dække større flader i haven. Trives bedst i sol til halvskygge.

  • Kranstop 30-50 Cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Stephanandra incisa...

    260,00 kr.

    Stephanandra incisa Crispa, også kendt som kranstop, er en bunddækkeplante med fligede blade, som vokser tæt og overhængende. Planten blomstrer med små hvide blomster i juni. Når efteråret kommer skifter bladene til gyldne nuancer. Kranstop bliver mellem 70 og 100 cm høj og er velegnet til at dække større flader i haven. Trives bedst i sol til halvskygge.

  • Krybende Benved Emerald Gaiety - Euonymus fortunei Emerald Gaiety

    19,00 kr.

    Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety' er en variant af krybende benved, og er en bunddækkeplante.
    Den har en tæt vækst og når en højde på 30-40 cm. Bladene er hvidbrogede og forbliver grønne året rundt.
    I vinterperioden skifter bladkanterne til en rødlig farve.
    Udover at fungere som bunddække, kan denne plante også anvendes som klatreplante. Den tilpasser sig ved at klatre op ad støttestrukturer, når det er muligt.

  • Krybende Benved Emerald Gold - Euonymus fortunei Emerald Gold

    19,00 kr.

    Euonymus fortunei 'Emerald Gold' er en bunddækkeplante, der vokser tæt og når en højde på 30-40 cm.
    Dens blade er gulbrogede og stedsegrønne, hvilket betyder den beholder bladene året rundt.
    Om vinteren skifter bladkanterne sig til en rødlig farve.
    Euonymus fortunei 'Emerald Gold' kan også fungere som en klatreplante.
    Denne plante er robust og alsidig, hvilket gør den til et godt valg i enhver have hvor man ønsker en stedsegrøn bunddækkeplante.

  • Kæmpestenbræk Herbstblüte - Bergenia cordifolia Herbstblüte

    53,00 kr.

    Stedsegrøn bunddække med rosa blomster

    Blomstrer i april - maj og igen lidt om efteråret

    Bi og insektvenlig

    Bliver op til 30 cm. høj

    Sol-skygge

  • Lampepudsergræs Hameln - Pennisetum alopecuroides Hameln

    28,00 kr.

    Lys orange aks

    Blomstrer juli-oktober

    Velegnet til afskæring

    Grønne blade

    Bliver 50/70 cm. høj

    Solrigt

    Almindelig havejord

    3-4 planter pr. m2

  • Lampepudsergræs Hameln Gold - Pennisetum alopecuroides Hameln Gold

    34,00 kr. -50% Af 17,00 kr.

    Limefarvede blade der ændrer til gulgrønne

    Lys orange aks

    Blomstrer juli-oktober

    Velegnet til afskæring

    Bliver 50/70 cm. høj

  • Lavendel Hvid - Lavandula angustifolia Alba

    32,00 kr.

    Hvide blomster

    Blomstrer Juli-august

    Bliver op til 30 cm. høj

    Solrigt

    Duftende

    Bi og insektvenlig

    Velegnet til afskæring

    Almindelig havejord

    8-10 planter pr. m2

  • Lodden timian - Thymus praecox var. pseudolanuginosus

    29,00 kr.

    Lillarosa blomster i maj-juli

    Gråt løv

    Duftende & bi og insektvenlig

    5 cm høj

  • Løvehale - Phlomis russeliana

    30,00 kr.

    Gule blomster

    Blomstrer juli-august

    Bliver op til 80 cm. høj

    Solrigt

    Almindelig havejord

    4-5 planter pr. m2

  • Martsviol Königin Charlotte - Viola odorata Königin Charlotte

    34,00 kr.

    Blåviolette blomster

    Blomstrer marts-april

    Duftende

    Bi og insektvenlig

    Bliver kun 10 cm. høj

    Halvskygge

  • Myrtegedeblad Elegant - Lonicera nitida Elegant

    22,00 kr.

    Myrtegedeblad Elegant også kendt som Lonicera nitida Elegant, er en stedsegrøn bunddækkeplante. Den har små, grønne og blanke læderagtige blade. Denne blomstrer fra maj til juni. Blomsterne er små og har en hvidgul farve. I efteråret bærer planten lidt små lilla bær. Myrtegedeblad Elegant er en effektiv bunddækkeplante, der danner en tæt og frodig vækst. Den kan vokse op til en højde på 120 cm. Planten trives i både sol og skygge, og vokser godt i almindelig havejord.

  • Myrtegedeblad Elegant 30-40 cm. - Lonicera nitida Elegant

    31,00 kr.

    Myrtegedeblad Elegant også kendt som Lonicera nitida Elegant, er en stedsegrøn bunddækkeplante. Den har små, grønne og blanke læderagtige blade. Denne blomstrer fra maj til juni. Blomsterne er små og har en hvidgul farve. I efteråret bærer planten lidt små lilla bær. Myrtegedeblad Elegant er en effektiv bunddækkeplante, der danner en tæt og frodig vækst. Den kan vokse op til en højde på 120 cm. Planten trives i både sol og skygge, og vokser godt i almindelig havejord.

  • Myrtegedeblad Maigrün - Lonicera nitida Maigrün

    22,00 kr.

    Myrtegedeblad Majgrün også kendt som Lonicera nitida 'Maigrün' er en bunddækkeplante, der har en tæt og bred vækst.
    Planten blomstrer fra maj til juni, med små blomster og har en hvidgul farve.
    Højden på Lonicera nitida 'Maigrün' varierer fra 40 til 60 cm.
    Denne plante er stedsegrøn, hvilket betyder at den beholder sine blade året rundt.
    Løvet er lysegrønt og småbladet.

  • Purpursolhat Magnus - Echinacea purpurea Magnus

    26,00 kr.

    Rosarøde blomster

    Blomstrer i Juli-september

    Bi og insektvenlig

    Bliver op til 100 cm. høj

    Solrigt

    5-6 planter pr. m2

  • Purpursolhat White Swan - Echinacea purpurea White Swan

    26,00 kr.

    Hvide blomster

    Blomstrer i juli-september

    Bi og insektvenlige blomster

    Bliver op til 70 cm. høj

    Solrigt

    Almindelig havejord

    5-6 planter pr. m2

  • Rød Snebær - Symphoricarpos chenaultii Hancock

    19,00 kr.

    Rød Snebær også kendt som Symphoricarpos chenaultii Hancock er en løvfældende bunddækkeplante med røde grene.
    Planten har en kraftig og tæt vækstform med krybende grene der slår rod.
    Rød Snebær blomstrer i maj med mange lyserøde blomster, som er populære hos bier og insekter.
    Efter blomstringen, typisk i efteråret får planten lyserøde bær.
    Typisk vokse denne bunddækkeplante til en højde på 70-100 cm, og er ideel til at dække større arealer.
    Vokser bedst solrigt til halvskygge, og i almindelig havejord

  • Salvie Caradonna - Salvia nemorosa Caradonna

    29,00 kr.

    Flotte blå-lilla blomster omkring juni til august

    Bliver op til 40 cm. høj

    Plantes i god almindelig havejord, solrigt