Birketræ | Stort udvalg i birk og træer til haven

Betula / Birk


Birketræer blomstrer med rakler tidlig forår, frøene er små vingede nødder, frøene sidder i de blivende hunraklers skæl. Birk er meget hurtigvoksende, trives på nærmest alle jorde, de er ganske hårdføre overfor vind og vejr. Rodnetter hos Birk er højtliggende, Birk udtørrer jorden, tåler at stå i fugtigt jord. Birketræer skal gerne stå lyst, eller bliver de ranglede i vækst.

Aktive filtre

  • Dunbirk 60-100 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter - Betula pubescens

    190,00 kr.

    Betula pubescens, også kendt som Dunbirk, er et træ, der kan opnå en højde på op til 20 meter. I sine unge år har barken en rødbrun farve med en let håret overflade, som med tiden ændrer sig til at blive gråhvid og glat. Hos ældre Dunbirk bliver barken på stammer og grene opsprækket og får en furet struktur. Bladene på dette træ er grågrønne på oversiden og lysende grågrønne på undersiden, om efteråret skifter bladene til en gul farve. Dunbirk trives bedst i solrige områder. Den er tilpasningsdygtig med hensyn til jordbund og kan vokse i alt fra fugtig mosebund til almindelig havejord.

  • Kobberbirk 80-120 cm. - Betula albosinensis var. Septentrionalis

    259,00 kr.

    Betula albosinensis var. Septentrionalis er en variant af den kinesiske birk, der er kendt for sin kobberrøde til brunrøde stamme med barkflager, der let skaller af. Træet kan nå en højde på op til 10 meter. Bladene på træet skifter farve i efteråret og bliver lysegule. Betula albosinensis var. Septentrionalis er også en relativt nem træsort at pleje, hvilket gør det velegnet for både nye og erfarne haveejere.

  • Pyramideformet Birk 100-125 cm. - Betula pendula Fastigiata

    199,95 kr.

    Betula pendula Fastigiata er en træsort med bred søjleformet til smal pyramideformet vækst. Bladene er mørkegrønne i farven. Træets stamme er hvidlig, og barken har en tendens til at blive let flosset over tid. Denne sort kan vokse op til 10 meter under ideelle vækstbetingelser. Betula pendula Fastigiata kræver minimal vedligeholdelse, og er derfor et godt valg for både erfarne og nybegyndere i haven.

  • Sørgebirk 150-175 cm. - Betula pendula Youngii

    229,00 kr.

    Betula pendula Youngii er en variant af birketræet kendt for sine stærkt overhængende grene. I begyndelsen af træets liv skal det bindes op for at støtte dets vækst og form. Bladene på træet skifter til gule farver i efteråret. Træet kan nå en højde på op til 6 meter, under optimale forhold.
    Denne sørgebirk kan skabe et flot blikfang i haven med sin stærkt overhængende grene.

  • Troldbirk 125-150 cm. - Betula pendula Spider Alley

    295,00 kr.

    Betula pendula 'Spider Alley' er en særlig variant af birketræ kendt for sine snoede grene. I de tidlige vækststadier er barken på stammen og grenene brun, med tiden ændrer barken farve til hvid. I efterårsmånederne skifter træet blade til gule farve. Betula pendula 'Spider Alley' kan nå en højde på op til 8 meter, og er egnet til de fleste haver.

  • Fligbladet Birk Karaca 40-60 cm. - Betula pendula Karaca

    229,00 kr.

    Betula pendula 'Karaca' er en variant af den almindelige birk, også kendt som fligbladet birk.
    Denne sort har lysegrønne fligede blade. Træet kan vokse op til en højde af 3 meter, hvilket gør det til en mediumstørrelse træ, der passer godt i de fleste haver.
    Blomstringen sker fra februar til marts, hvor træet sætter små, hængende blomster. Dette giver en tidlig start på forårssæsonen og tilføjer farve og liv i det tidlige forår.
    Betula pendula 'Karaca' er et godt valg til både små og store haver, og er en hårdfør sort, hvilket gør den god til både erfarne og nybegyndere i haven.

  • Fligbladet hængebirk 80-120 cm. - Betula pendula Dalecarlica

    259,00 kr.

    Betula pendula Dalecarlica, også kendt som Dalkarlens Birk, er en træsort inden for birk-familien.
    Træet har fligede blade. Væksten er slank og opret med sidegrene eller kviste, der hænger nedad. Om efteråret skifter bladene til en gullig farve, der tiltrækker opmærksomhed i haven. Barken på stammen og grene er gråhvid, hvilket  giver en kontrast til det grønne løv.
    Træet kan vokse op til 20 meter i højden under de rette vækstbetingelser.

  • Himalayabirk 80-120 cm. - Betula utilis

    259,00 kr.

    Betula utilis er også kendt som Himalayabirk, Papirbirk og Utilisbirk i Danmark, og stammer oprindeligt fra Himalaya.
    Dette træ er en løvfældende sort og kan vokse op til 15 meter i højden.
    Barken på plantens unge grene er brun. Som træet modner, bliver barken brun med lyse korkporer og skifter til sidst til hvid.
    I efterårsmånederne skifter bladende farve til gule nuancer. Denne birk er velegnet til større haver og parkområder

  • Himalayabirk Jacquemontii 125-150 cm. - Betula utilis Jacquemontii

    229,00 kr.

    Betula utilis Jacquemontii er en birketype kendt for sin bark. På unge grene er barken først brune og bliver efter 1-2 år skinnende hvide, med tiden vil der kommer barkflager. Træet har potentiale til at vokse op til 12 meter i højden under gunstige forhold.
    Bladene på denne birk skifter far til lysegule farver om efteråret. Dette gør den til et godt valg i enhver have, både for sin højde og for de skiftende sæsonfarver.

  • Hængebirk 80-120 cm. - Betula pendula Tristis

    259,00 kr.

    Betula pendula Tristis er en variant af birketræet, som har en hvidlig bark. Unge træer er lige og oprette, med tiden udvikler de en overhængende vækst. Træet kan vokse sig op til 18 meter højt, afhængig af vækstbetingelserne. Bladene får gule farver om efteråret. Det tiltrækker også dyreliv, især fugle og insekter. Det er velegnet både som enkeltstående træ og i grupper. Betula pendula Tristis, er et godt valg til haver hvor man ønsker et stor birketræ, som er let at vedligeholde. 

  • Rødbladet Birk 100-125 cm. - Betula pendula Purpurea

    199,00 kr.

    Betula pendula 'Purpurea' er en variant af birketræet. Dette træ kan vokse op til 12 meter i højden. Det er kendt for sine blade, der starter med en rød-brun farve i det tidlige forår. Som sæsonen skrider frem, skifter bladende farve til sort-rød. Træet har en opret vækstform og tiltrækker ofte fugle samt insekter, hvilket gør det til et godt valg i haver og parkområder. Det er en ideel tilføjelse til haver, der ønsker et træ med en anderledes farvepalette end den traditionelle grønne birk.

  • Sortbirk / Flodbirk 80-120 cm. - Betula Nigra

    259,00 kr.

    Sortbirk har en bark, der starter brunlig med hvidlige prikker. Med tiden skifter barken farve til sortbrun.
    Når træet bliver ældre, udvikler stammen kraftigt flosset bark i lag. Dette træ kan nå en højde på op til 20 meter under de rigtige vækstforhold.
    I efteråret skifter løvet til gule farver.
    Sortbirk er en god tilføjelse til større haver, og park områder.

  • Sørgebirk 80-120 cm. - Betula pendula Youngii

    259,00 kr.

    Betula pendula Youngii er en variant af birketræet kendt for sine stærkt overhængende grene. I begyndelsen af træets liv skal det bindes op for at støtte dets vækst og form. Bladene på træet skifter til gule farver i efteråret. Træet kan nå en højde på op til 6 meter, under optimale forhold. Denne sørgebirk kan skabe et flot blikfang i haven med sin stærkt overhængende grene.