Krydderurter - Stort udvalg i krydderurter til haven

Krydderurter


Dyrk nemt dine krydderurter derhjemme, hvilket er en fantastisk måde at sikre sig friske ingredienser på. De kræver minimal plads – en altankasse eller et lille bed er ofte nok. Desuden er det utroligt tilfredsstillende at se dine egne planter vokse og derefter bruge dem i din madlavning.

Aktive filtre

  • Almindelig syre - Rumex acetosa

    34,00 kr.

    Krydderurten Almindelig syre, den hedder også Rumex acetosa, denne er kendt for sine blade, som har en frisk og syrlig smag med toner af citron. Disse blade er velegnede i kulinariske sammenhænge, hvor de ofte bruges i salater, supper og andre retter for at tilføre en frisk syrlighed. Planten udvikler opadrettede grene, som bærer rødlige blomster. Disse blomster viser sig typisk fra maj til juni. Almindelig syre kan nå en højde på op til 80 cm. Den trives i både solrige og halvskygge, i almindelig havejord, hvilket gør den til en forholdsvis let plante at dyrke i de fleste haver.

  • Bredbladet Salvie - Salvia officinalis Berggarten

    42,00 kr.

    Salvia officinalis 'Berggarten' er en bredbladet variant af salvie, der kan høstes hele sommeren, dog bedst før blomstring. Salvie er meget anvendligt i køkkenet og bruges ofte i købretter og til fjerkræ. Denne salvie blomstrer fra juni til august til blålilla blomster. Berggarten trives bedst i solrige områder og skal plantes i almindeligt havejord for at sikre en god vækst. I de rigtige forhold bliver denne salvie op til 50 cm i højden.

  • Bronzefennikel - Foeniculum vulgare Rubrum / Purpureum

    53,00 kr.

    Bronzefennikel eller Foeniculum vulgare Rubrum (Purpureum) er en krydderurt der er kendt for sin lakrids agtige smag. Både blade, frø og stængler kan bruges i køkkenet. Friske blade bruges ofte i salater, og fiskeretter, mens frøene bruge til urtete eller bagværk. Planten har bronzefarvet blade, som med tiden skifter til grøn. Bronzefennikel blomstrer fra juli til august med gule blomster. For at sikre en god vækst, skal krydderurten placeres solrigt, og plantes i almindelig havejord. I disse forhold blive den omkring 150cm i højden.

  • Chokolade Mynte After Eight - Mentha piperita After Eight

    42,00 kr.

    Mentha piperita 'After Eight', også kendt som chokolademynte, er en krydderurt, der er kendt for sin smag, der minder om After Eight chokolade. Bladene fra denne plante anvendes ofte i gele, sauce, desserter og the. Mentha kan høstes hele sommeren og helst før blomstringen for at få den bedste smag. Planten blomstre fra juni til august med violette blomster som tiltrækker bier og andre insekter, og styrker derved dyrelivet i haven. For er sikre en god vækst skal denne mynte have en solrig plads i haven, og skal plantes i almindelig havejord. I de rigtige forhold bliver denne krydderurt 30 cm i højden.

  • Chokolademynte - Mentha piperita cv. Chocolate Mint

    42,00 kr.

    Chokolade Mynte eller Mentha piperita cv. Chocolate Mint er en krydderurt der er kendt for sin mynte smag, der har en mild eftersmag af chokolade. Den bruges ofte i desserter, the og drinks. Mynten kan høstes hele sommeren, dog er smagen bedst inden planten blomstrer. Krydderurten blomstrer typisk i juli og august. Disse blomster tiltrækker ofte bier og andre insekter til haven. Denne mynte vokse bedst på en solrig plads, og skal plantes i almindelig havejord for at trives. Typisk bliver chokolade mynte 35 cm i højden.

  • Citronmelisse - Melissa officinalis

    42,00 kr.

    Melissa officinalis, også kendt som citronmelisse, er en krydderurt med en syrlig, citronagtig smag, som ofte bruges i salater, dressing, og saft. Man kan høster plantes blade over hele sommeren. Citronmelisse blomstrer typisk fra juni til august med hvide duftende blomster, som også er populære hos bier og andre insekter. Denne krydderurt skal have en solrig plads, og skal plantes i almindelig havejord for at trives. Citronmelisse kan vokse op til en højde på omkring 60 cm.

  • Citronmynte - Mentha piperita cit. Zitronen Mints

    42,00 kr.

    Mentha piperita cit. 'Zitronen Mint' også kendt som citronmynte er en krydderurt, der er kendt for sin citrusagtige duft og smag. Smagen af denne krydderurt kan sammenlignes med Earl Grey the, og bruges ofte til desserter, is og snaps. Citronmynte får lyslilla blomster fra juli til august, som tiltrækker bier og andre insekter til haven. Denne krydderurt skal have en solrig plads, og skal plantes i almindelig havejord for at trives. Citronmynte kan vokse op til en højde på omkring 60 cm.

  • Citrontimian - Thymus citriodorus

    34,00 kr.

    Citrontimian eller Thymus citriodorus, er en krydderurt der dufter og smager af citron og timian, men mildere. Citrontimian er især god til fisk, skaldyr og grønsager. Man kan høste af denne citrontimian hele sommeren, dog har den bedst smag før blomstring. Planten blomstrer fra juli til august med lilla blomster, som også har en mild duft. For at få en god vækst, skal planten sættes et solrigt sted, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 15 cm i højden.

  • Citrontimian Arshers Gold - Thymus citriodorus Arshers Gold

    34,00 kr.

    Thymus citriodorus 'Archers Gold' er en citrontimian med gullige blade, der har en mild citron, timian smag og duft, som ofte bruges til fisk, skaldyr og grønsager. Den kan høstes hele sommeren, men har dog den bedste smag før blomstring. Krydderurten blomstre typisk juni og juli med lilla blomster. For at få en god vækst, skal planten sættes et solrigt sted, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 10 cm i højden.

  • Citrontimian Silver Queen - Thymus citriodorus Silver Queen

    34,00 kr.

    Thymus citriodorus 'Silver Queen' er en citrontimian med hvidrandene blade, som har en mild duft og smag af citron og timian. Denne krydderurt er god til fisk, kylling, skalddyr og meget mere. For den bedste smag skal den høsten før blomstring, men kan høsten gennem hele sommeren. Planten blomstrer typisk fra juni til juli med lillarosa blomster, som også har en mild duft. For at få en god vækst, skal planten sættes et solrigt sted, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 20 cm i højden.

  • Etageløg - Allium cepa var. viviparum

    53,00 kr.

    Allium cepa var. viviparum, kendt som etageløg, er en løgplante der har en smag der minder om skalotteløg, dog lidt stærkere. De små løg dannes i klaser i toppen af de største af de hule stængler, og nogle gange i flere etager. Planten blomstrer fra juli til september med runde, lilla blomsterstande. Blomsterne er duftende, og bruges også ofte til buketter. Etageløg gror bedst på en solrig plads og skal plantes i almindelig havejord, hvor de typisk bliver 60 cm i højden.

  • Fennikel - Foeniculum vulgare

    53,00 kr.

    Fennikel, eller Foeniculum vulgare, er en plante hvor både blade, stængler og frø kan bruges i madlavning. Bladene bruges ofte til salat og fisk, hvor frøende bruges til urtete og bagværk. Planten blomstrer i juli og august med gule, små blomsterstande. For at sikre en god vækst og høst, skal fennikel have en solrig plads, hvor den typisk bliver 150 cm i højden.

  • Fransk Estragon - Artemisia dracunculus

    53,00 kr.

    Artemisia dracunculus, eller Frank estragon er en krydderurt og er især kendt for at blive brugt i bearnaisesauce, men bruges også ofte i salat og dressinger. Estragon kan høstes fra juli til september og kan både bruges i både frisk og tørret form. Planten blomstrer fra juli til august med gule blomster. For at sikre en god vækst og høst, skal denne krydderurt have en solrig plads og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 60 cm i højden.

  • Fransk syre - Rumex scutatu Silver Leaf

    34,00 kr.

    Rumex scutatus Silver Leaf og kendt som Fransk syre er en bladgrøntsag med en citronagtig og syrlig smag. Den bruges ofte i salat, supper og fiskeretter. Fransk syre er nem at dyrke og kan høstes i forår, sommer og efterår, dog giver plantes mest i foråret. Planten får hvide blomster som modnes til røde frøkolber. Silver Leaf bliver typisk 30-45 cm i højden.

  • Grøn Mynte - Mentha spicata

    42,00 kr.

    Mentha spicata, ofte kaldet grønmynte er en krydderurt der ofte bruges til te, desserter og salater. Mynten kan høsten gennem hele sommeren, man får dog bedst smag ud af bladene inden blomstring. Planten blomstrer typisk fra juli til september med lyslilla, duftende blomster, som tiltrækker bier og andre insekter til haven. Denne mynte skal have en solrig plads, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver 60 cm i højden.

  • Isop - Hyssopus officinalis

    34,00 kr.

    Hyssopus officinalis, kendt som Ægte Isop, er en krydderurt der passer godt til gryderetter, æg og kartoffelretter. Planten blomstrer i juli og august med mørkeblå blomster, som tiltrækker bier og sommerfugle der lever af nektaren fra blomsterne. Isop trives bedst på en solrig plads, og skal plantes i almindelig havejord, hvor planten typisk bliver 50 cm i højden.

  • Jordbærmynte - Mentha arv. Strawberry Mint

    42,00 kr.

    Mentha arv. Strawberry Mint eller Jordbærmynte er en krydderurt, der er kendt for sin smag af mynte med en mild eftersmag af jordbær, og er god i desserter, te og saft. Jordbærmynte kan høstes hele sommeren, dog med bedst smag inden blomstring. Planten blomstrer fra juni til august med lilla blomster, som tiltrækker bier og andre insekter til haven. For at få en god vækst og høst, skal denne mynte plantes i almindelig havejord og have en sol til halvskygge plads, hvor den typisk vil blive 50cm i højden.

  • Jordskok - Helianthus tuberosus

    62,00 kr.

    Helianthus tuberosus er en jordskok som har en sødlig smag og bruges ofte i supper, salat, og til stegning eller bagning. Jordskok modnes i løbet af sensommeren og kan høstes fra august til september. Planten får gule blomster i august og blomstrer frem til september. Jordskokker skal placeres i sol til halvskygge og plantes i almindelig havejord, hvor planten bliver op til 250 cm høj.

  • Karryplante - Helichrysum italicum

    34,00 kr.

    Karryplante eller Helichrysum italicum, er en krydderurt med karrylignende duft, som ofte bruges til supper, syltning og te, og skal anvendes på samme måde laurbær blade. Karryplanten blomstrer fra juli til september med små, duftende og cremegule blomster. Denne krydderurt gror bedst på en plads med fuld sol, hvor den typisk bliver 50 cm i højden.

  • Kommen - Carum Carvi

    32,00 kr.

    Kommen, også kendt som Carum carvi, er en duftende krydderurt, hvor frøende fra planten ofte bliver brugt til ost, snaps eller bagværk. Bladene på planten er også spiselige og kan bruges til salater, supper og fiskeretter. Planten blomstrer i juni med små hvide blomsterskærme. Kommen trives bedst på en solrig plads, hvor den typisk bliver 70 cm i højden.

  • Krusemynte - Mentha spicata Crispa

    42,00 kr.

    Krusemynte eller Mentha spicata 'Crispa', er en variant af mynte med krusede blade. Denne mynte bruges ofte til te, lammesteg, salater og meget mere. Krydderurten kan høsten gennem hele sommeren, dog er smagen bedst inden blomstring. Planten blomstrer fra juli til september med lyslilla, duftende blomster, som tiltrækker bier og andre insekter til haven. For at sikre en god vækst skal krusemynte plantes i almindelig havejord og have en plads med fuld sol, hvor den typisk vil blive 40 cm høj.

  • Kryddersalvie - Salvia officinalis

    42,00 kr.

    Salvia officinalis, kendt som kryddersalvie er en krydderurt med gråblå blade, der er kendt for deres stærke duft og smag. Kryddersalvie bruges ofte til supper, saucer, kylling og meget mere. Planten blomstrer typisk fra juni til august med blålilla duftende blomster. Kryddersalvie skal plantes i almindelig havejord, og skal have en solrig plads, hvor den typisk vil blive 50 cm i højden.

  • Kvan - Angelica archangelica

    53,00 kr.

    God til snaps, stængler kan kandiseres og spises som slik, der kan også laves kvanmarmelade.

    Blomstrer juni-juli med duftende grønne blomster

    Velegnet til afskæring

    Bliver op til 2 meter høj

    Plantes solrigt

  • Lakridsrod - Glycyrrhiza glabra

    289,00 kr.

    Lakridsrod eller Glycyrrhiza glabra er en plante kendt for sine spiselige rødder, som har en lakridsagtig smag, og ofte bruges i te og slik. Planten blomstrer i juli og august med hvide blomster. Lakridsrod skal have en solrig plads i haven, og skal plantes i porøst almindelig havejord, hvor den typisk vil blive 80 cm høj.

  • Løvstikke - Levisticum officinale

    34,00 kr.

    Levisticum officinale, kendt som løvstikke, er en krydderurt med en selleriagtig duft og smag der ofte bliver brugt i sauce, supper og kødretter. Løvstikke kan kan høsten fra tidlig forår og i gennem hele sommeren, den kan også fryses ned. Planten får lysegule blomster fra juli til august, som har en duft der tiltrækker bier og andre insekter i haven. Krydderurten skal plantes i almindelig havejord og skal have en solrig plads, hvor den typisk vil blive 150cm høj.

  • Malurt - Artemisia absinthium

    42,00 kr.

    Artemisia absinthium, kendt som malurt, er en plante der typisk bruges i produktionen af brændevin, og bruges også til at lave vermouth. Bladene på planten kan høsten igennem hele sommeren. Planten blomstrer typisk fra juli til august med lysegule, duftende blomster, som er populære hos bier og andre insekter. Malurt trives bedst på en plads med fuld sol, og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk bliver op til 100 cm høj.

  • Marokkansk Mynte - Mentha spicata Moroccan

    42,00 kr.

    Marokkansk mynte eller Mentha spicata Moroccan, er en variant af mynte, der ofte bruges til mojito, desserter, salater og meget mere. Denne mynte kan høstet gennem hele sommeren. Planten blomstrer fra juli til september med duftende, lilla blomster, som tiltrækker bier og andre insekter til haven. Marokkansk mynte skal plantes i almindelig havejord og skal have en solrig plads for at triver, og hvor den typisk vil blive 50cm høj.

  • Mjødurt - Filipendula ulmaria

    42,00 kr.

    Filipendula ulmaria, også kendt som mjødurt, er en krydderurt der ofte bruge som mjød krydderi. Planten blomstrer i juli og august med creme farvet blomster. Mjødurt skal have en sol til halvskygge plads, og skal plantes i almindelig havejord, hvilket giver mange mulige placeringer i haven. Planten bliver typisk 150cm i højden.

  • Mynte Eau de Cologne - Mentha rotundifolia Eau de Cologne

    42,00 kr.

    Mynte Eau de Cologne eller Mentha rotundifolia Eau de Cologne er en variant af mynte som er meget duftende og kan både bruges i madlavning eller som naturlig parfume. Denne mynte kan høstes hele sommeren, dog bedst før blomstring. Planten blomster typisk i juli og august med duftende lyslilla blomster, som er populære hos bier og andre insekter. Denne mynte skal plantes i almindelig havejord, og skal have en solrig plads i haven, hvor den typisk vil blive 50 cm høj.

  • Oka - Oxalis tuberosa

    32,00 kr.

    Oka eller Surkløverknold er en plante i surkløver-familien, hvis knolde bruges som rodfrugter.

    Også kendt under navnet New Zealand Yam eller Oca.

    Knoldene har en mild nøddeagtig smag.

    Oka kan bruges i sammenkogte retter, suppe, kogt eller bagt. (Ligesom kartofler)

  • Orange Mynte (Appelsinmynte) - Mentha citrata Orangenminze

    42,00 kr.

    Orange mynte eller Mentha citrata også ofte kendt som appelsin mynte er en mynte variant med en duft og eftersmag af appelsin. Denne mynte bruges ofte i te, salat og er god til lammesteg. Appelsin mynte kan høstet gennem hele sommeren, smagen er dog bedst inden planten får blomster. Planten blomstrer typisk fra juli til september med lyslilla, duftende blomster, som tiltrækker bier og andre bestøvere. For at få en god vækst, og høst skal mynte placeres i fuld sol, og skal plantes i almindelig havejord, hvor planten typisk vil blive 60cm høj.

  • Oregano (Merian) - Origanum vulgare

    34,00 kr.

    Origanum vulgare, også kendt som oregano eller merian, er en krydderurt der både kan bruges frisk, tørret og kan også fryses ned. Både blade og knopper på oreganoen kan høsten hele sommeren og bruges ofte til tomatsauce, fisk, dressinger og meget mere. Planten blomstrer typisk fra juli til september med rosafarvet, duftende blomster, som er populære hos sommerfugle og bier. Denne oregano trives bedst i almindelig havejord og skal placeres solrigt, hvor planten typisk vil blive 40 cm høj.

  • Oregano Herrenhausen - Origanum laevigatum Herrenhausen

    42,00 kr.

    Origanum laevigatum 'Herrenhausen' er en variant af oregano som både kan bruges frisk, tørret og kan også fryses ned. Denne oregano bliver ofte brugt til fisk, salater og er rigtig god til pizza. Planten får typisk duftende, rosafarvet blomster fra juli til september, som er populære hos bestøvere i haven. For at sikre en god vækst og høst skal denne oregano plantes i almindelig havejord, og have en plads med fuld sol. I de rigtige vækstforhold vil planten bliver 40 cm i højden.

  • Oregano Hot & Spicy - Origanum vulgare Hot & Spicy

    34,00 kr.

    Både blade og knopper bruges til salater, farsretter, fedt, sylte og sammenkogte retter. 

    Merian egner sig også fortrinligt til fisk og kogte grøntsager. 

    Har til stærk smag. 

    Høstes når planten står med knopper. kan fryses. 

    Kan blive op til 40 cm. høj. 

  • Oregano kompakt - Origanum vulgare Compactum

    34,00 kr.

    Origanum vulgare Compactum, er en variant af oregano med en kompakt vækstform, som bliver op til 20 cm høj. Denne krydderurt er god i salater, dressinger og som pizza oregano. Planten blomstrer fra juli til september med duftende, rosafarvet blomster som er særligt populære hos sommerfugle og bier. For at få en god vækst og høst skal denne oregano plantes i almindelig havejord, og placeres i fuld sol.

  • Pebermynte - Mentha piperita

    42,00 kr.

    Pebermynte eller Mentha piperita er en krydderurt, der ofte bruges i te, slik, salater og meget andet. Krydderurten kan høstes gennem hele sommeren, dog får man bedst smag før planten går i blomst. Planten blomstre i juli og august med lyslilla, duftende blomster, der tiltrækker sommerfugle, honningbier og andre bestøvere. Pebermynte trives bedst på en solrig plads, og skal plantes i almindelig havejord hvor den typisk vil blive 50 cm høj.

  • Peberrod - Armoracia rusticana

    42,00 kr.

    Peberrod eller Armoracia rusticana er kendt for sin meget kraftige smag, og kan bruges frisk eller fryses ned. Peberrod bruges ofte frisk på smørrebrød, hønsekød, eller i saucer. Planten blomstrer i juni og juli med hvide, duftende blomster. Pederrods planten bliver optil 80 cm i højden, når den placeres i fuld sol og plantes i almindelig havejord.

  • Pibeløg - Allium fistulosum

    42,00 kr.

    Allium fistulosum, også kendt som pibeløg, er en krydderurt der passer godt ovenpå æggeretter, salater eller i kryddersmør. Pibeløg blomstrer fra juni til juli med hvide, rund blomsterstande, som er duftende og tiltrækker bier og andre bestøvere. Denne krydderurt kan både dyrkes udendørs om sommeren, og indendørs i vindueskarmen om vinteren. For at sikre en god vækst skal pibeløg plantes i almindelig havejord og have en plads med fuld sol, hvor planten bliver op til 50 cm høj.

  • Pizza Oregano - Origanum vulgare ssp hirtum

    34,00 kr.

    Pizza Oregano eller Origanum vulgare ssp. hirtum er en variant af oregano der ofte bliver brugt til pizza, fisk, og meget mere. På denne oregano kan både blade og knopper høstet hele sommeren, og både bruges frisk, tørret og kan også fryses ned. Planten blomstrer fra juli til september med rosa blomster, som tiltrækker bier og andre insekter til haven. Pizza oregano skal have en plads i sol til halvskygge og skal plantes i almindelig havejord, hvor den typisk vil blive 40 cm høj.

  • Porse 25-40 cm. - Myrica Gale

    169,00 kr.

    Lav løvfældende busk, med grålige blade.

    Porse er kendt ingrediens til krydring af øl, snaps og mjød.

    Plantes i fugtigt surbundsjord, solrigt.

    Porseplanten er en fuld hårdfør plante.


Krydderurter: Naturens Smagsforstærkere

Krydderurter har i årtusinder været en uundværlig del af madlavningen over hele verden. De tilføjer smag, farve og aroma til dine retter, hvilket forvandler hverdagsmad til kulinariske mesterværker. Så næste gang du står i køkkenet, husk at tilføje et strejf af friske krydderurter for at give din ret det ekstra pift.

Mangfoldighed af Smagsoplevelser

Fra den dybe smag af rosmarin til den skarpe og pikante note af koriander, giver krydderurter dig en hel palet af smagsoplevelser. Med blot et par blade eller kviste kan man dramatisk ændre smagen af en ret. Krydderurter kan også bruges til at fremhæve smagene i andre fødevarer. For eksempel kan den friske smag af mynte komplimentere en sød dessert eller en sommerlig drink. Eller den jordnære smag af timian kan forstærke smagen af svampe i en ret.

Sundhedsmæssige Fordel

Ud over deres smagsfordele, er mange krydderurter også fyldt med sundhedsmæssige fordele. Basilikum, oregano og timian er blot nogle få eksempler på urter, der er kendt for deres antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber.

Dyrk dem selv

Man kan nemt dyrke krydderurter derhjemme, hvilket er en fantastisk måde at sikre sig friske ingredienser på. De kræver minimal plads – en altankasse eller et lille bed er ofte nok. Desuden er det utroligt tilfredsstillende at se dine egne planter vokse og derefter bruge dem i din madlavning. At dyrke dine egne krydderurter betyder også, at du kan være sikker på, at de er fri for pesticider og kemikalier, hvis du vælger en økologisk tilgang.