Almindelig Østershat - Svampemycelium

Bestil Online

Østershat er en af de mest anvendte spise svampe.

Kan bruges i mange forskellige retter som i sovs, til kød samt rodfrugtmix

Østershat dyrkes både indendørs og udendørs.

Indendørs på dyrkningsplader, hamgranulat m.m.

Udendørs i Halm og på stubbe og stammer.

Læs hele beskrivelsen

75,00 kr.
Inkl. moms

Østershat er en af de mest anvendte spise svampe.

Kan bruges i mange forskellige retter som i sovs, til kød samt rodfrugtmix

Pakken indeholder 50 gram mycelium incl. vækstmedie.
Almindelig Østershat - Oyster - Blue/Grey (Pleurotus ostreatus)

Dyrkningsvejledning Almindelig Østershatte:

Dyrkning af Østershat indendørs i dyrknings plader, halm, træspåner, toiletruller, kaffegrums m.m.
Når dyrknings mediet er klargjort ( Se nederst i artiklen ), podes mediet med mycelium af østershat.
Mediet fugtes og pakkes ind i folie(plastik), lav mange små åndehuller 0,1-0,2 cm. (brug en nål), stilles mørkt ved stuetemperatur i 2-3 uger.
Efter de 2-3 uger laves der lidt større huller i foliet 1-5 cm., stil mediet mørkt igen ved stuetemperatur, myceliet breder sig ud over mediet og mediet bliver helt hvidt og næsten massiv af mycelium.
Når mediet er helt hvidt må det gerne udsættes for en kulde periode på tre til fire dage, ved 5-8 grader. (f.eks. læg mediet i en plastikpose og stil det i køleskabet)
Efter kulde perioden stilles mediet lyst ca 10 timer om dagen, ikke direkte sol, gene 8-16 grader, mediet må ikke tørre ud, fugt mediet med jævne mellemrum, efter 12-17 dage burde der kunne ses svampe af østershatte på mediet, tiden afhænger af temperatur, fugtighed og lys mængde.
Høst Østershattene løbende lige når de er udfoldet, fjern altid stokken, da de kan give uønskede skader.

Dyrkning af Almindelig Østershat i halmballer udendørs:
Når dyrknings mediet er klargjort ( se nederst i artiklen )
Halmballer podes med østershat mycelium ved at lave huller ned i halmen, 15-20 cm., læg mycelium klumper 2-4 cm., ned i hullerne, fyld derpå hullerne med fugtigt halm, stil halmballen et fugtig og skyggefuld sted, ballen skal løbende holdes fugtig, myceliet vil begynde gennemvoksningen, når myceliet er blevet tilpas stort begyndes der at udvikles svampe, de kommer i afgrænsede bølger med pauser imellem.
Østershattene høstes når de lige er udfoldet, fjern stokken da den kan give utilsigtede skader.

Dyrkning af Almindelig Østershat på stubbe og løse træstammer:
Følgende arter kan bruges: bøg, avnbøg, birk, ahorn, poppel, pil, røn og frugttræ.
Løse træstammer (frisk fældet) på over 10 cm i diameter og over 40 cm lange, podes med østershat mycelium, lav huller i stammerne indsæt mycelium og dæk hullet med svampevoks, trævoks eller ligende, læg stammerne et fugtig og skyggefuld sted, sørg for at stammen ikke tørrer ud, myceliet og dernæst svampene vil udvikles alt efter forhold, 4-12 måneder.
Stubbe på rod (max. 3/4 år efter fældning) podes ved at skære toppen af 5-10 cm skive, bor hul i stubben, pod med østershat mycelium, og fastgør skiven igen, skrues eller sømmes på, endvidere kan der bores huller i siden af stubbene, indsæt mycelium og dæk hullet med svampevoks, trævoks eller ligende, sørg for at stubben ikke tørrer ud, myceliumet og dernæst Østershattene vil udvikles alt efter forhold, 4-12 måneder.

 

Materialer til dyrkning:

Varmebehandlet og granuleret halm til svampedyrkning er klar til dyrkning, der skal blot tilsættes vand.

Dyrknings plader til svampe er klar til dyrkning, pladerne skal blot gennemvandes.

Halm løst, kan forbehandles på flere måder.
Varmebehandling, halmen ligges i varmt vand 65-71 grader i 2-3 timer, må ikke overstige 71 grader, termometer er en nødvendighed, efter endt behandling optages halmen og når temperaturen er faldet til under 29 grader, er halmen klar til mycelium.
Iltfri forgæring, Halmen nedsænkes under vand i 14 dage (kan gøres med en kraftig plastsæk), temperaturen skal være over 10 grader, vandet må ikke udskiftes, efter de 14 dage afvandes halmen i ca et døgn, derefter er halmen klar til mycelium.

Halmballer, Halmballen nedsænkes under vand i 14 dage (kan gøres med en kraftig plastsæk), temperatur skal være over 10 grader, vandet må ikke udskiftes, efter de 14 dage afvandes halmen i ca et døgn, derefter er halmen klar til mycelium.

Løvtræspåner/flis kan både varmebehandles og nedsænkes i vand, derefter klar til mycelium.

Kaffegrums er klar til mycelium.

Toiletruller overhældes med kogende vand, når de er afkølet er de klar til mycelium. (Toiletrullerne må ikke indeholder kemikalier)

Du vil eventuelt også synes om

6 andre produkter i den samme kategori:

Kunder, der købte denne vare, købte også