Læbeløs 'Ajuga' - Stort udvalg i staude & bunddække

Ajuga / Læbeløs


Læbeløs, eller Ajuga reptans på latin, er en lavtvoksende plante, der normalt når en højde på 15-30 cm. Den har flotte, tætte klaser af blade, der kan variere i farve fra grønt til bronzerød eller endda næsten sort, afhængigt af sorten. Disse blade har en karakteristisk glans, der tilføjer en vis elegance til haven. Velegnet som bunddække.

Aktive filtre


Læbeløs er en flerårige staude som er kendt for sine flotte blade og blomster, der kan tilføje farve og tekstur til enhver have.

Læbeløs, eller Ajuga reptans på latin, er en lavtvoksende plante, der normalt når en højde på 15-30 cm. Den har flotte, tætte klaser af blade, der kan variere i farve fra grønt til bronzerød eller endda næsten sort, afhængigt af sorten. Disse blade har en karakteristisk glans, der tilføjer en vis elegance til haven.

Krybende Læbeløs er meget velegnet som bunddække og kan reducere ukrudt.

Sætter små, tætte aks af blomster om foråret. Blomsterne kan variere fra blå, lilla eller hvide, afhængigt af sorten. De tiltrækker ofte bier og sommerfugle.

Trives bedst i delvis skygge til fuld skygge. Den trives i godt drænet jord og kan bruges som bunddække i eksempelvis skovhaver eller som kantplante langs stier