Artemisia 'Bynke' | Stort udvalg i stauder & buske til haven

Artemisia / Bynke


Bynke, eller Artemisia er kendt for sine finfjerede blade og en karakteristisk duft, der minder lidt om kamfer. Bynke er en flerårig staude, der trives i mange forskellige jordtyper og er modstandsdygtig over for tørke. Populær plante til at tilføje en behagelig aroma til din have.

Aktive filtre


Bynke, eller Artemisia er kendt for sine finfjerede blade og en karakteristisk duft, der minder lidt om kamfer. Bynke er en flerårig staude, der trives i mange forskellige jordtyper og er modstandsdygtig over for tørke.

På grund af sin karakteristiske duft er Bynke også en populær plante til at tilføje en behagelig aroma til din have. Plant den langs stier eller tæt på terrassen, så du kan nyde dens duft.

Almindelig bynke / Gråbynke (Artemisia vulgaris) er en almindelig forekommende "ukrudtsplante" her hjemme, den er også naturlig hjemmehørende denne art findes ofte langs veje og hegn og i grøftekanter. Grå-bynke bliver også ofte kaldt fattigmands peber  

Trives bedst i solrige områder med godt drænet jord. For at opretholde en kompakt og sund plante kan du beskære din Bynke om foråret. Klip de døde eller syge grene af for at fremme ny vækst.

Bynke siges at have naturlige egenskaber, der kan hjælpe med at afvise visse skadedyr som myg og møl. Dette gør den til en nyttig plante at have i nærheden af udendørs opholdsområder.