Kornblomst / Knopurt | Stort udvalg i stauder & buske

Centaurea / Kornblomst - Knopurt


Kornblomst, også kendt som Knopurt, er kendt for deres charme i haven. Kornblomst er en alsidig gruppe af planter, der inkluderer flere forskellige arter og sorter. De kan også fungere som skønne snitblomster i buketter og arrangementer.

Aktive filtre


Kornblomst, også kendt som Knopurt og botanisk kaldet Centaurea. Disse stauder er kendt for deres charme i haven. Kornblomst er en alsidig gruppe af planter, der inkluderer flere forskellige arter og sorter.

En populær staude er Centaurea montana, også kaldet Bjergknopurt. Denne plante er kendt for sine flotte, blåviolette blomster, der blomstrer i foråret og sommeren. Bjerg-Kornblomst er flerårig og vil komme tilbage år efter år, hvilket gør den til en pålidelig tilføjelse til din have.

Kornblomst trives generelt i solrige eller let skyggefulde områder og er ret hårdføre og klare vinterne fint. De kræver ikke meget pleje og er relativt nemme at dyrke. Det er en god idé at beskære dem efter blomstring for at fremme en tæt og kompakt vækst.

De blomster, der produceres af kornblomst, tiltrækker også pollinatorer (bestøver) som bier og sommerfugle, hvilket gør dem til en værdifuld ressource for havenes biodiversitet. De kan også fungere som skønne snitblomster i buketter og arrangementer.

Alt i alt er de flerårige Kornblomster, eller Centaurea, en dejlig tilføjelse til din have, der bringer farve og liv til landskabet år efter år.

Vi gør opmærksom på at der findes étårige kornblomster (Centaurea cyanus) de spredes via frø, disse er dog ikke i denne kategori,