Skønhedsøje - Stort udvalg i stauder & buske til haven

Coreopsis / Skønhedsøje


Skønhedsøje, også kendt som Coreopsis på latin, er en flot og farverig staude, der trives godt i haven. Dette er en skøn blomstrende flerårig staude, der tilføjer masser af farve og glæde. De findes i en bred vifte af farver, herunder gule, røde, orange og lyserøde nuancer. Disse blomster tiltrækker sommerfugle og bier til din have og bidrager til biodiversiteten.

Aktive filtre


Skønhedsøje, også kendt som Coreopsis på latin, er en flot og farverig staude, der trives godt i haven. Dette er en skøn blomstrende flerårig staude, der tilføjer masser af farve og glæde til ethvert haveområde.

Skønhedsøje foretrækker godt drænet jord og fuld sollys. Forbered jorden ved at tilføre lidt blomstermuld for at forbedre jordens næringsindhold og dræningsevne.

Hold jorden jævnt fugtig, især i de første uger efter plantning. Når planterne er etableret, er de relativt tørketolerante og kræver ikke hyppig vanding, kun lidt i de tørre sommermåneder.

Skønhedsøje kan have tendens til at blive lidt ranglet. For at fremme en kompakt vækst og forlænge blomstringsperioden, kan du beskære dem regelmæssigt. Fjern visne blomster for at fremme nye knopper.

Tilføj en mild, langsomt virkende gødning (organisk gødning) om foråret for at give planterne de nødvendige næringsstoffer til at trives.

En af de mest forbløffende egenskaber ved Skønhedsøje er deres smukke, farverige blomster. De findes i en bred vifte af farver, herunder gule, røde, orange og lyserøde nuancer. Disse blomster tiltrækker sommerfugle og bier til din have og bidrager til biodiversiteten.