Albizia / Persisk Silketræ

Albizia / Persisk Silketræ


Aktive filtre


Persisk Silketræ også kendt som Albizia, Silkerosentræ og Silkeakacie, er en sort med smukke og eksotiske træer, der er kendt for deres flotte blomster og fine, fjeragtige løv. 

For at Persisk Silketræ skal kunne trives i Danmark, er det vigtigt at vælge en solrig og beskyttet placering. Planten foretrækker godt drænet jord og har svært ved at overleve i våde eller meget kolde områder. Det er følsomt over for frost, unge træer kan have brug for vinterbeskyttelse. I de mildere dele af Danmark, hvor hårde frostperioder er mindre almindelige, kan Albizia have større chance for at etablere sig og vokse sig stort og sundt.

Albizia blomstrer om sommeren med flotte lyserøde, hvide eller røde blomster, der tiltrækker bier, sommerfugle og andre bestøvere. Blomsterne bidrager også til havenes biodiversitet.

For at hjælpe en Albizia i Danmark, anbefales følgende:

  • Placering: Vælg et solrigt og lunt sted i haven, beskyttet mod stærk vind og frost.
  • Jord: Sørg for godt drænet jord. Albizia tolererer ikke stående vand omkring rødderne.
  • Vanding: Vand under tørre perioder, men undgå overvanding.
  • Beskæring: Beskæring er sjældent nødvendig, men kan udføres for at forme træet eller fjerne døde grene.
  • Vinterbeskyttelse: Unge træer kan have brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at dække rodområdet med et tykt lag organismateriale f.eks. visne blade og eventuelt bruge et vinterdække over træet selv.

Selvom Albizia kan være en udfordring i Danmark på grund af klimaet, er det værd at eksperimentere med denne eksotiske plante for dens enestående skønhed.