Pil, Salix - Stort udvalg i piletræer til haven og hæk

Pil - Barrodsplanter


Pil (Salix) til hæk og læ beplantning.
Hæk plantning 2-3 plante pr. meter.
Læ plantning 1 plante pr. meter.
Pil blomstrer med gule gæslinger om foråret.
Løvfældende med busket vækst.
Arten varierer fra krybende planter til småtræer op til 15 meter høje.
Pil kan trives på alle jordtyper også på, fugtige jorde, Sol-halvskygge.
Sælges i bundter, Sælges fra midt oktober til 1 maj.

Aktive filtre

  • Båndpil, Salix viminalis
    Levering fra uge 45

    Båndpil 80-120 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter - Salix viminalis

    190,00 kr.

    Båndpil - Salix viminalis også kendt som kurvepil, er en stor busk eller lille træ, med tidlige forårsblomster. I april og maj, før løvspring viser den gule rakler. Denne plante starter med en gul og gråhåret bark, som over tid udvikler sig til at blive grå og glat. Bladene på båndpil er lange, de kan nå en længde på op til 25 cm. Oversiden af bladene er mørkegrøn, mens undersiden har en sølvgrå farve, hvilket skaber en flot kontrast, når bladene bevæger sig i vinden. Salix viminalis nå en højde på op til 10 meter. Planten trives i både sol og halvskygge, hvilket giver en vis fleksibilitet i placering. Når det kommer til jordtype, er båndpil tilpasningsdygtig. Den vokser godt i almindelig havejord, men kan også trives i let fugtig jord.

    Levering fra uge 45
  • Dugpil 80-120 cm. - Bundt...
    Levering fra uge 45

    Dugpil 80-120 cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Salix daphnoides

    210,00 kr.

    Salix daphnoides, også kendt som Dugpil eller Pommersk Pil, er en plante, der kan vokse som en høj busk eller udforme sig som et bredkronet lille træ. Den har dekorative gæslinger, som den bærer i det tidlige forår, typisk allerede fra februar til marts. Grenene på Dugpilen er iøjnefaldende med deres rødviolette til blåduggede farve, hvilket giver planten et unikt og dekorativt udseende. Dugpilen kan nå en betydelig størrelse, op til 15 meter i højden. Den trives godt i både sol og halvskygge og er ikke kræsen med hensyn til jordtypen. Den foretrækker en fugtig jordbund, men kan også trives i almindelig havejord.

    Levering fra uge 45
  • Femhannet Pil 80-120 cm. -...
    Levering fra uge 45

    Femhannet Pil 80-120 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter - Salix pentandra

    210,00 kr.

    Salix pentandra, kendt som Femhannet Pil. De unge skud på dette træ er glinsende brunliggrønne farve. Når efteråret ankommer, skifter bladene til gule nuancer. I maj til juni, blomstrer Femhannet Pil med gule rakler. træet kan nå en højde på op til 10 meter. Femhannet Pil trives i både solrige og halvskyggefulde områder, jordforholde er let fugtig til almindelig havejord for god vækst.

    Levering fra uge 45
  • Gråpil 40-60 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter - Salix cinerea

    190,00 kr.

    Gråpil, Salix cinerea, får gule rakler, som viser sig før løvspring. de gule rakler er gode for bier og andre insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haver og naturområder. Træets blade er matgrønne, planten kan vokse sig stor og nå en højde på op til 6 meter. Det trives i områder med sol til halvskygge. Med hensyn til jordforhold er Gråpil ikke særlig krævende, da den kan vokse i almindelig til fugtig havejord.

  • Gylden pil 80-120 cm. - 10...
    Levering fra uge 45

    Gylden pil 80-120 cm. - 10 stk. barrodsplanter - Salix alba Vitellina

    190,00 kr.

    Gylden pil er en dekorativ variant af det klassiske piletræ. Dette træ er særligt bemærkelsesværdigt for sine strålende gule grene, som bliver fremhævet i vintermånederne, når træet mister sine blade. Disse grene tilfører en livlig farve til det ellers dæmpede vinterlandskab. Bladene er lysegrønne, smalle og aflange.

    Om foråret fremviser små, diskrete blomster kendt som rakler. Udover dets visuelle er denne pil populær inden for kunsthåndværk, især pilfletning. Dens grene er kendt for at være yderst fleksible og nemme at arbejde med, hvilket gør dem ideelle til forskellige kreative projekter.

    Levering fra uge 45
  • Hvidpil 80-120 cm. - Bundt...
    Levering fra uge 45

    Hvidpil 80-120 cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Salix alba

    190,00 kr.

    Hvidpil, almindeligvis kendt som Salix alba, bladenes overside har græsgrøn farve, mens undersiden har en gråhvidlig farve, med håret vækst. Barken på Hvidpil er først dækket af sølvagtige hår, men disse tabes hurtigt, hvorefter barken tager en gulgrøn farvetone. Træets krone er uregelmæssigt kuplet. I løbet af efteråret skifter bladene til en lys gul efterårsfarve. Hvidpil kan blive op til 25 meter høj. Salix alba trives godt i både sol og halvskygge. og foretrækker let fugtig til almindelig havejord.

    Levering fra uge 45
  • Hvidpil Saba 60-100 cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Salix alba Saba

    190,00 kr.

    Hvidpil Saba, kendt som Salix alba Saba, er en imponerende træ, bladene på dette træ har grøn overflade og en grålig underside, der er præget af lyse hår. Disse blade er aflange og måler typisk mellem 7 og 11 cm i længden. Hvidpil Saba kan blive op til 20 meter i højden. Det er et hurtigtvoksende træ, der udvikler flere oprette tykke grene fra bunden. Disse grene bidrager til træets udseende, med sidegrene, der også vokser i opret retning. Kronen på Salix alba Saba har en bredt søjleformet form. Træet trives bedst i solrige områder, og vokser godt i let fugtig til almindelig havejord.

  • Rød-Orange Grenet Pil 80-100 cm. - 10 stk. barrodsplanter - Salix alba Chermesina
    Levering fra uge 45

    Orangebarket Pil 80-120 cm. - 10 stk. barrodsplanter - Salix alba Chermesina

    190,00 kr.

    Orangebarket Pil, også kendt som Salix alba Chermesina, er en pilart med årsskud der er skinnende orangerøde. Denne farve gør den til en iøjnefaldende plante i haven, især om vinteren. Planten har lange, smalle, grønne blade, der er prydet med sølvfarvede hår på undersiden. Orangebarket Pil kan vokse op til 15 meter i højden. Den trives bedst i solrige områder. Når det kommer til jordtype, er den tilpasningsdygtig og kan vokse i alt fra vådt jord til almindelig havejord. Salix alba Chermesina er en god plante for dem, der ønsker at tilføje både højde og farve til deres have.

    Levering fra uge 45
  • Purpurpil 80-100 cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Salix purpurea
    Levering fra uge 45

    Purpurpil 80-120 cm. - Bundt Med 10 Stk. Barrodsplanter - Salix purpurea

    190,00 kr.

    Årsskud er brunrøde

    Grønne smalle blade

    Hvidlige gæslinger om foråret

    Bliver op til 4 meter høj

    Solrigt

    Levering fra uge 45
  • Seljepil 30-60 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter - Salix caprea

    190,00 kr.

    Seljepil også kendt som Salix caprea, er et træ, der kan nå en højde på op til 15 meter. Planten har en tidlige blomstring om foråret, seljepilen bærer hvidgule rakler, også kendt som gæslinger. Disse blomster er smukke, og de tiltrækker også bier og andre insekter, som bidrager til biodiversiteten i haven. Bladene på seljepilen har blank og mørkegrøn overflade, og matte, lodne grå underside. Grenene er glatte og glinsende med en rødbrun farve. Seljepilen trives i sol til halvskygge og kan vokse i næsten alle jordtyper, bortset fra våd jord. Dens vindstærke natur gør den god til placering i vindudsatte områder.

  • Salix fragilis Bullata - Skørpil / 10 stk. 40-60 cm. barrods. - S
    Levering fra uge 45

    Skørpil 80-120 cm. - Bundt med 10 stk. barrodsplanter - Salix fragilis

    190,00 kr.

    Aflang smalle grønne blade

    Gule rakler maj

    God til fletning af kurve og hegn

    Kan blive op til 15 meter høj

    Trives godt i fugtige områder

    Sol-halvskygge

    Levering fra uge 45