Rhododendron - Stort udvalg i rhododendron til haven

Rhododendron / Alperose


Rhododendron er en populær plante, der har vundet hjerterne hos mange haveentusiaster i Danmark. Denne stedsegrønne busk er kendt for sine imponerende blomster. Planterne varierer i højde fra små, kompakte buske til meget store buske. Blomsterne kan være enkle eller dobbelte, og de findes i en bred vifte af farver som f.eks. hvid, lyserød, lilla og rød.

Aktive filtre


Rhododendron er en populær plante, der har vundet hjerterne hos mange haveentusiaster i Danmark. Denne stedsegrønne busk er kendt for sine imponerende blomster og evnen til at trives i forskellige forhold. Planterne varierer i højde fra små, kompakte buske til meget store buske. Blomsterne kan være enkle eller dobbelte, og de findes i en bred vifte af farver som f.eks. hvid, lyserød, lilla og rød.

Placering

Rhododendron trives bedst i let sur, veldrænet jord. Den foretrækker en placering solrigt til delvis skygge. Det er vigtigt at sørge for god dræning, da planten ikke tåler at stå i vand.

Jordforhold

Rhododendron foretrækker sur jord med en pH mellem 4,5 og 6,0. Det er derfor en god idé at tjekke jordens pH-værdi, før du planter. eventuelt tilsætte surbundsjord og surbundsgødning for at optimere forholdene hvis der ikke har været surbundsbede før.

Pasning og Pleje

  • Vanding: Moderat vanding er nødvendig, især i tørre perioder.
  • Gødning: Brug en specialgødning til surbundsplanter eller en langsom frigivende gødning i foråret. Overforbrug ender i enormt bladvækst, frem for blomstring.
  • Beskæring: Generelt behøver Rhododendron ikke meget beskæring. Fjern døde blomster og beskær eventuelt for at give planten en mere kompakt vækstform.

Rhododendron er en alsidig og farverig tilføjelse til enhver have. Med den rette pleje og de rette forhold kan denne plante give dig en overflod af spektakulære blomster fra det tidlige forår til det sene efterår. Så hvis du er på udkig efter en plante, der kan tilføre lidt ekstra farve og liv til din have, er Rhododendron et fremragende valg.