Græsser


Prydgræsser er en alsidig og populær tilføjelse i haven. Deres elegante og naturlige udseende tilfører både skønhed og bevægelse til haven. græsser er også forholdsvist lette at passe, hvilket gør dem til et ideel til næsten alle haver.

Aktive filtre


Prydgræsser til Haven: Skønhed med Lethed

Prydgræsser er en alsidig og populær tilføjelse i haven. Deres elegante og naturlige udseende tilfører både skønhed og bevægelse til haven. Prydgræsser er også forholdsvist lette at passe, hvilket gør dem til et ideelt valg for haveentusiaster på alle niveauer. Her vil vi udforske nogle af de mest populære prydgræsser, og vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du planter og beskærer dem for at få det bedste ud af din have.

Populære Prydgræsser

  1. Elefantgræs (Miscanthus sinensis): kendt for sine høje, elegante stængler og fluffy blomsteraks. De findes i flere forskellige sorter og kan tilføje en smuk kontrast til din have med deres grønne blade og røde eller sølvfarvede blomster.

  2. Lampepudsergræs (Pennisetum alopecuroides): Dette er en mindre prydgræs, der er kendt for sine dekorative blomsterhoveder, der ligner lampepuder. De kommer i forskellige farver, herunder lyserødt og hvidt, hvilket giver en livlig farve til din have.

  3. Pampasgræs (Cortaderia selloana): en populær prydgræsart kendt for sin imponerende højde, fluffy blomsteraks, og smukke bladstruktur. fås i forskellige farver, herunder lyserødt og hvid.

Plantning af Prydgræsser

Når du planter prydgræsser i din have, er det vigtigt at vælge det rigtige sted. De fleste prydgræsser trives bedst i godt drænet jord og i fuld sol eller let skygge. Her er nogle trin til at plante dem:

  1. Forbered jorden: Sørg for, at jorden er løsnet godt, og tilsæt kompost eller anden blomstermuld for at forbedre dræningen.

  2. Grav et hul: Grave et hul, der er dobbelt så bredt som potten.

  3. Fjern græsset forsigtigt fra beholderen og placer det i hullet. Sørg for, at toppen af rødderne er niveau med jordoverfladen.

Beskæring af Prydgræsser

Beskæring af græsser er en vigtig del af plejen. Det hjælper med at bevare deres form. Det bedste tidspunkt at beskære prydgræsser på er om foråret, før den nye vækst begynder og den sidste frost er væk. Her er nogle generelle retningslinjer for beskæring:

  1. Fjern døde blade og stængler: Klip de gamle og døde blade og stængler tilbage til jordoverfladen.

  2. Tynd ud i midten: Hvis din prydgræs er blevet for tæt, kan du tynde den ud ved at fjerne nogle af de ældre stængler fra midten af planten.

  3. Beskær for form: Hvis du ønsker en bestemt form eller højde på din prydgræs, kan du beskære den i den ønskede form. Vær forsigtig med ikke at beskære for hårdt, da det kan skade planten.