Insekter i haven med insekthoteller

- Kategorier: Artikler , Inspiration

Insekter i haven er godt for naturen og skaber liv i haven, ofte er de insekter som vi tiltrækker til haven nyttedyr, det kommer vi tilbage til længere nede i artiklen.

Insekthotel bliver også ofte kaldt insektbolig og insekthus, hvor formålet er at tiltrække insekter til haven, her har de et sted at søge ly samt mulighed for at yngle.

Insekthoteller fås i mange former og med forskellige materialer, hotellets rum og materiale indhold bestemmer lidt hvilke insekter man ønsker at tiltrække.

Insekthotel placering

Placering insekthotellet på en beskyttet placering, hvor det ikke bliver udsat for kraftig vind eller regn og ikke i direkte sol lys da insekter ikke skal have det for varmt i hotellet.

Bihotel

Mange vælger både et insekthotel og en bihotel i haven, dette er en god løsning da insekthotel tiltrækker nyttedyr som bekæmper skadedyr som f.eks. bladlus. Et bihotel er et godt valg hvis du har frugttræer og bær buske som kræver bestøvning, bedre bestøvning, bedre høst.

Insekthotel

Hvilken insekthotel er bedst?
- Det spørgsmål for vi ofte, vi kan ikke sige hvilken insekthotel som er ”Bedst i test” men vi kan anbefale at anskaffe sig et insekthotel som har mange forskellige rum og materialer da det tiltrækker flere forskellige insekter.

Nyttedyr er havens små medhjælper, insekter som bekæmper skadedyr som f.eks. bladlus

Mest kendt er måske mariehøns, hvor både voksne og larver udelukkende lever af bladlus; en voksen mariehøne æder 20-40 bladlus pr. dag, larverne 200-600 i løbet af deres udvikling.1

Bier bestøver planter og bidrager dermed bl.a. til at sikre bær- og frugthøsten.2

Svirrefluer ligner som voksne små, spinkle hvepse. De voksne svirrefluer lever af honningdug fra bladlus og pollen, mens larverne lever af bladlus.2

Der findes mange flere nyttedyr som insekthotellerne tiltrækker, dette var bare et par eksempler

Kilde1 https://denstoredanske.lex.dk/nyttedyr
Kilde2 https://www.bolius.dk/nyttedyr-i-haven-16917

Del dette indhold